Tag : tumba fest

Имам нешто да те прашам

Драган Митевски: “Тумба фест” е всушност сочувување на историското и културно наследство преку дијалектите (Фото)

Muzika24
За време на Кумановското културно лето кое што се одржа неодамна, во рамки на истото...
Фестивали

Со многу хумор и аплаузи заврши 11-то издание на Фестивалот на шегобијна песна “Тумба фест” (Фото)

Muzika24
На 24-ти август, четврток, на Градскиот плоштад во Куманово во рамки на Кумановското културно лето...
Музика на кирилица

Познатиот македонски музичар Горан Милошески со интересна композиција ќе настапи на престојниот “Тумба Фест” (Фото)

Muzika24
На 24-ти овој месец, или само за неколку дена, во Куманово на Градскиот плоштад ќе...
Во прв ред

Кумановско културно лето со богата културно-забавна музичка програма на својата завршница (Фото)

Muzika24
Како што не информираат од Општина Куманово и Фондацијата за култура и спорт на чело...
Музика на кирилица

Дали пејачката Велевска е трудна по четврти пат или пак само е малку поправена?! (Фото)

Muzika24
Пред само неколку дена се одржа десетото јубилејно издание на музичкиот фестивал “Тумба Фест”, кој...
Фестивали

На 23-ти септември „Тумба фест“, Општина Куманово се оградува

Filip
На 23-ти септември на платото пред Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ – Куманово ќе се...