Tag : umetnici

Фестивали

На 21-ви и 22-ри август прво издание на “Ѕуница фестивал” во Миравци (Фото)

Muzika24
Како што пренесува Телевизија Нова од Гевгелија, доколку овој викенд ве нанасе патот кон југот...
Во прв ред

Повик до сите уметници: Пријавете се на конкурсот за манифестацијата “Звуците на чаршијата”

Muzika24
Музика24 дознава дека конкурсот на Културно информативниот центар за манифестацијата “Звуците на чаршијата” трае до...
Културо

Градот Скопје со план за помош за културата и уметниците во време на коронавирусот

Muzika24
Град Скопје ги претстави мерките со кои што излегува во пресрет на барањата на независната...
Во прв ред

На 22-ри октомври ќе се оддржи концерт по повод 120 години од ВМРО

Muzika24
Во организација на Ансамблот за народни песни и ора “Гоце Делчев” од Скопје и Фестивалот...