Tag : umetnicki direktor

Фестивали

Горан Шарац е новиот уметнички директор на интернационалната вечер на „Охрид фест“

Filip
По 20 години „македонска апстиненција“, композиторот Горан Шарац е повторно во земјата што ја љуби,...
Фестивали

Објавен конкурс за избор на композиции и уметнички директор на „Макфест“

Filip
Општина Штип како организатор на фестивалот на забавни мелодии “Макфест” распиша конкурс за избор на композиции...
Фестивали

Уметничкиот директор на “Охрид фест” најавува голем музички спектакл и многу новитети

Muzika24
Уметничкиот директор на овогодинешното издание на “Охрид фест – Охридски Трубадури”, познатиот македонски музичар, композитор и...
Фестивали

Владимир Дојчиновски е новиот уметнички директор на “Макфест”

Muzika24
Владимир Дојчиновски е нов директор на фестивалот за забавни мелодии “Макфест”. Имено, градоначалникот на општина...
Културо

Диригентката Бисера Чадловска е нов уметнички директор на македонската опера

Filip
Диригентката Бисера Чадловска е нов уметнички директор на Операта при Македонската опера и балет (МОБ)....