Tag : vevcani

Во прв ред

Фолкерите доминараат на музичката програма на Вевчанскиот карневал

Filip
На 12-ти јануари во Вевчани започнува традиционалниот Вевчански карневал. Тридневниот карневал покрај дефиле на маскираните...
Во прв ред

Објавена програмата за Вевчанскиот карневал, ќе пее Влатко Лозаноски

Filip
Традиционалниот Вевчански карневал и годинава ќе понуди богата културно-забавна програма и забавни содржини за повеќе...
Културо

Тереза Кесовија ќе настапи на отворањето на ликовната колонија “Вевчански видувања”

Filip
Хрватска кралица на шансоните, Тереза Кесовија ќе настапи на отворањето на осмата ликовна колонија “Вевчански...