Tag : vlada na republika severna makedonija

Музика на кирилица

Објавен јавниот повик за финансиска поддршка на ивент индустријата

Filip
Владата на Република Македонија објавува повик за финансиска поддршка за индустријата и операторите за организација...
Музика на кирилица

Следната недела ќе биде објавен повикот за финансиска поддршка на ивент индустријата

Filip
Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции,...
24 Ексклузивно

Добра вест за ивент индустријата: Аплицирањето за јавниот повик на Владата ќе започне во следните 20 дена

Filip
Владата на Република Македонија како дел 5-от пакет мерки за поддршка на економијата, најави мерка...
Музика на кирилица

ИВАП: Ќе сметаме дека сме заборавени од сопствената држава

Filip
Точно 11 месеци компаниите кои се занимаваат со организација на настани се соочени со невиден...
Музика на кирилица

Владата подготвува протокол за организација на концерти и фестивали летово

Filip
Потпретседателот на Владата на Република Македонија Мила Царовска во придружба на министрите за здравство и...