Tag : vlada

Во прв ред

Владата усвои законски измени со кои заштитата фонограмите од 50 се зголемува на 70 години

Filip
На 132-та седница на Владата, на 11-ти јануари, Владата го утврди текстот на Предлог-законот за...
Музика на кирилица

Владата со финансиска поддршка од 23 милиони денари за 745 естрадни уметници

Filip
На денешната, 83-та седница на Владата на Република Македонија, донесена е одлука за доделување на...
Музика на кирилица

Антикризни мерки: Владата додели 61.5 милиони денари за 37 концерти и настани летово

Filip
Врз основа на Законот за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2021 година и...
Музика на кирилица

Објавен јавниот повик за финансиска поддршка на ивент индустријата

Filip
Владата на Република Македонија објавува повик за финансиска поддршка за индустријата и операторите за организација...
Музика на кирилица

Протестите на ивент индустријата ставени во мирување по поканата за средба со Битиќи

Filip
Асоцијацијата на ивент индустријата (ИВАП) известува дека денес биле контактирани од вицепремиерот Фатмир Битиќи и...
Музика на кирилица

ИВАП со отворено писмо до Заев: Нашето трпение е пред крај!

Filip
Македонската асоцијација на ивент индустријата (ИВАП), упати отворено писмо до премиерот Зоран Заев. Писмото Ви...
Музика на кирилица

ИВАП на 1-ви март пред Владата ќе одржи помен на забавната индустрија

Filip
Асоцијацијата на ивент индустријата (ИВАП) на 1-ви март пред Владата ќе одржи помен на забавната...