Во прв ред

„Битолски прикаски“ вечерва на „Бит фест“ во Офицерскиот дом

Културниот и информативен центар – Битола вечерва ќе биде домаќини на човекот чии стихови станаа синоним за урбана поезија.Првично како емоционален излив и контра одговор на плиткоста на говорот на социјалните мрежи и креираната реалност, протекоа зборовите на Виденовиќ збрани најпрво во „Платно од шепот“ и последната „До сто години и назад“.

Вечерва во 21.30 ч. во Палатата на културата – Офицерски дом, Марко Виденовиќ со своите пријатели од ансамбл „СЕПТЕТ“ ќе ни приреди двојно уживање , преку зборови и музика посветени на нашата Битола.

Можеби ќе ве интересира: