Ексклузивен концерт на квартетот “40 Fingers“ во Скопје

Познатиот квартет “40 Fingers“ составен од акустични гитари во кои членуваат италијанските гитаристи Matteo Brenci, Emanuele Grafitti, Andrea Vittori i Marco Steffi ќе гостува во Скопје. Концертот ќе се одржи на 09.03.2020 (понеделник) од 20 часот во Филхармонија (нова концертна сала).

Четворица музичари, со сосема различни музички приказни, кои поединечно на италијанската музичка сцена се веќе добро познати по многуте проекти, преку т.н. техника  fingerpicking на акустични гитари кои истражуваат нови звучни универзуми, изведувајќи широк репертоар на оригинални дела  до познати музички теми аранжирани  за четири гитари. На овој начин тие ни овозможуваат врвна музичка изведба  што ја воодушевува публиката. Реинтерпретација на одличните класици на модерната музика, од Piazzollа до Beatles, од Dire Straits до Eric Clapton, изразувајки се во различни музички правци од џез до латиноамериканската музика. Најлегендарните  песни и најдобрите звуци испреплетени во одлично искуство.

Она што следи е возбудливо искуство за публиката. Најпопуларните песни од настапите вклучуваат: Toto – Africa, The Eagles – Hotel California, Game of Thrones Medley / The Gael (Last of Mohicans Theme song),Eric Clapton – Tears in Heaven, Queen – Bohemian Rhapsody, John Williams – Star Wars Medley,Dire Straits – Sultans of swing , The Beatles – Hey Jude .

Повеќе на Музика24...