Во прв ред

“Free Zone Festival” на 29-ти август во Општина Аеродром

Иноватива Груп и оваа година го најавува “Free Zone Festival” kој ќе се одржи под мостот близнаци, на кејот во Општина Аеродром. Годинава “Free Zone Festival” e на 29-ти август сабота, со збогатена и проширена програма. Од Иноватива најавуваат артисти од САД, Куба, од Eвропа и Балканот.

Free Zone Festival_posterФестивалот е од јавен карактер, отворен за сите посетители, без влезна карта. Оваа година “Free Zone Festival” жанровски е поделен на Хип Хоп, Реге и Денс музика. Со почеток од 21 часот, публиката ќе има повторно можност да се забавува се до раните утрински часови. Оваа година настапуваат: Хип Хоп и РНБ дивата Truth Hurts (САД), Gramophonedzie (Србија), Julijana (Куба), Jahmmi Youth (Бугарија), DJ Makeey (Австрија), DJ Djantrix (Македонија), а листата ќе биде дополнета со уште DJ-и од Македонија, Европа и Балканот.

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: