Во прв ред

Песна и забава: Игор Димовски на заеднички камп во Крушево со учениците (Фото)

Познато е дека спојот на убавото и корисното секогаш доаѓа во прв план па затоа познатиот артист – хармоникаш Игор Димовски пред една недела успешно ја заврши својата музичка мисија во Крушево. Имено, станува збор за музичка работилница каде учениците заедно со професорот од музичкото училиште Игор Продакшн се запознаваат со умешноста на нивните вештини кој ги подготвувале преку целата година.

M24“Целта на овој камп е да се утврди знаењето кое се работело преку целата година и запознавање и дружба мегу учениците”, изјави Игор Димовски кој нагласи дека секоја успешна задача се вреднува било да се работи за пиано, хармоника или гитара. Самото училиште постои веќе 9 години и со тоа има изградено повеќе ученици во врвни инструменталисти каде доказ за нивната успешност е и нивната посветеност во она што го работат.

“За секој труд постои и на крајот од годината и концерт досега сме имале неколку настапи како колективни, но и самостојни со цел да можат да се запознаат како од теориска гледна точка така и од практичниот дел кој е многу важен за секој музичар кој сака да се изгради како целосен артисти”, изјави Игор.

“Досега музички кампови освен во Крушево имавме и во Охрид така што во секое полугодие имаме и зимски и летен камп така што нема крај на она што тие го работат праксата кај нас ни е многу важна”, додава Игор Димовски кој потенцираше дека од овие кампови учениците секогаш биле задоволни од сработеното.

M24 M24Воедно Игор Димовски е познат во јавноста по неговите врвни изведби на македонски традиционални ора и песни на инструментот хармоника кој се покажал и докажал на многу врвни настапи како во Македонија, така и надвор од неа со што е и актуелен со неговиот албум на обработки на ора од познати инструменталисти кој беше издаден пред 2 години и е доста баран како таков кај публиката. Но сепак, тој е и посветен на самото школо па кога го запрашавме како постигнува на 2 страни сепак тој ни додаде дека успехот лежи во добрата организација и посветеноста иако старите велат дека 2 лубеници под една “мишка” не одат но тој го докaжа сосема спротивното, па затоа наредниов период е и посветен и на вториот албум кој не се сомеваме дека ќе го достигне и својот.

M24Во продолжение, погледнете мал настап заедно со Игор Димовски и неговите ученици во музичкиот камп во Крушево и ова нека биде мал пример за оние кој сакаат да се занимават професионално со музика дека трудот и посветеноста секогаш произлегуваат со успех.

https://www.youtube.com/watch?v=22b0UBKszsA

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: