Во прв ред

По 65-ти пат ќе се одржи традиционалниот виенски концерт

Виенската филхармонија секое прво утро во Новата година го започнува со традиционалниот Новогодишен концерт во Златниот виенски дворец каде со музичка честитка ќе се благослови духот, надежта, пријателството и мирот.

Денес, 1 јануари ќе се оддржи 65-от Новогодишен концерт која што Австриската радио телевизија ОРФ со своите камери и микрофони комплетно ќе го реализира и сателитски ќе се пренесува во многубројни европски земји, а една од нив е и Македонија каде МРТВ започнувајќи од 11:15 часот ќе го пренесува во целост.

Можеби ќе ве интересира: