Во прв ред

По повод 100 години од раѓањето на Александар Сариевски, концерт на „Галичка свадба 2022“

На 15-ти јули, петок ќе се одржи целовечерен концерт по повод 100 години од раѓањето на Александар Сариевски со оркестарот на НУ “Танец” и инструменталистот Стефче Стојковски заедно со вокалните солисти: Наум Петрески, Благоја Грујовски, Светлана Јовановска, Сашо Гигов и Снежана (Сариевска) Јовановиќ.

Концертот е планиран во рамките на манифестацијата „Галичка свадба 2022“ која ќе се одржи на 16-ти и 17-ти јули (сабота и недела).

Можеби ќе ве интересира: