Во прв ред

Вечерва на Есенски музички свечености: Концерт на Надежда Цанова и Петар Македонски (Фото)

Во рамките на Есенски музички свечености вечерва со почеток во 20 часот во Музејот на македонската борба ќе се одржат концерт Надежда Цанова и Петар Македонски.

На програмата се дела од Фриџис Хидас-Фантазија за труба и пијано, Георгес Енеску-Легенде, Вагнер Лист-Смртта на Изолда, Ерик Евазен-Соната за труба и пијано, Румен Бојаџиев-Ламенто, Васил Казанџиев-Токата, Џорџ гершвин-Рапсодија во сино, Румен Бојаџиев-Хоро стакато.

Можеби ќе ве интересира: