Во прв ред

Викендов во Скопје започнува “Skopje Light Festival”

Во петок и сабота скопјани и оние кои ќе се заткнат во градот ќе можат да уживаат во светлосниот фестивал кој се одржува неколку години наназад. Станува збор за културно-општествен настан преку кој граѓаните ќе бидат анимирани од различни светлосни перформанси и уметности, а ќе биде организиран и музичка програма. Локацијата на годинешниот “Skopje Light Festival” е позиционирана во Градскиот парк со претставени теми на 14 локации.

Можеби ќе ве интересира: