Во прв ред

Ѕвездите пристигнати – “Златни денови” во Кратово вечерва стартуваат (Фото)

За само некој миг, поточно, во 20.30 часот на градскиот плоштад во Кратово започнуваат вторите по ред “Златните денови”, кои оваа година за разлика од изминатата ја надминува бројкатата како на посетеност, така и на преполнетост на сите туристички места во овој убав македонски град. Вечерта започнува со дел од македонската музичка фолк елита: Виолета Томовска, Ефто Пупиновски, Блага Петревска, Атина Апостолова… како и многу други кои ќе на сцената ќе исполнат дел од песните на легендарниот и надалеку познат македонски фолк изведувач Јонче Христовски.

Zlatni denovi vo Kratovo

По минутите предвидени за фолк музика, забавата продолжува со познатата македонска поп група “Куку Леле” кои на сцената од 21.45 часот до 22.45, односно еден час, ќе ја забавува кратовската публика која е дел од оваа голема музичка манифестација како и тв гледачите на Сител 3 Телевизија.

Zlatni denovi vo KratovoЕден час подоцна настапуваат Ѕвездите од Х-Фактор 2015 (Давид Темелков, Боби Мојсоски и Најт Контрол), а вечерта која овој пат ќе трае дооолго, до раните утрински часови, ќе ја завршат познати Ди-Џеи кои ќе ја забавуваат присутната публика. Забавата продолжува и во текот на утрешниот ден.

За Музика24 од Кратово: Иван Јосимовски

Можеби ќе ве интересира: