World Music

24 годишниот Kugo од Норвешка со 1 милијарда стримови за неговиот голем хит “Firestone”

Kygo, 24-годишната глобална сензација од Норвешка, е на пат да стане изведувач кој набрзо стигнал до бројката од 1 милијарда стримови. Неговиот хит “Firestone” во соработка со Conrad се стекна со сребрен тираж во Британија продавајќи се во 200.000 примероци, а “Stole the Show” веќе стана и топ 20 хит. На Spotify неговата музика има забележано 225 милиони прегледи во светски рамки и во моменетов има над 3 милиони стримови дневно. Kygo првпат се проби на сцената со ремиксот на “I See Fire” од Ed Sheeran, а претходно Chris Martin го замоли лично да направи ремикс на хитот на Coldplay, “Midnight”.

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: