World Music

Ерик Клептон му ја посвети новата песна „Помпезна будала“ на Борис Џонсон ?!

Ерик Клептон објави нова песна наречена „Pompous Fool“. Новата песна пристигна неочекувано, без придружна најава или објаснување.

Со оглед на тоа што беше објавено истиот ден кога британскиот премиер Борис Џонсон се повлече од функцијата поради постојаните скандали, многу обожаватели на интернет теоретизираат дека мелодијата е инспирирана од познатиот политичар. Клептон беше многу критичен кон Џонсон во минатото, особено за тоа како лидерот се справува со пандемијата на корона вирусот. Пред околу една година, премиерот објави дека ќе биде потребен доказ за вакцинација за посетителите на концертите во Обединетото Кралство, што го налути Клептон.

По најавата на премиерот чувствувам дека морам да ја објавам мојата изјава: Сакам да кажам дека нема да настапувам на ниту една сцена каде што е присутна дискриминирана публика. Освен ако не е планирано да присуствуваат сите луѓе, го задржувам правото да го откажам настапот. – изјави тогаш Клептон.

 

Можеби ќе ве интересира: