World Music

Филмот посветен на Ејми Вајнхаус – кандидат за Оскар

Филмот за Ејми Вајнхаус се најде на пошироката листа кандидати за Оскар, во категоријата за најдобар документарен филм. Од музичките филмови меѓу кандидатите се и документарниот филм за Нина Симон, “What Happened, Miss Simone”, и Лори Андерсон “Heart Of A Dog”. Доделувањето на Оскар ќе се одржи на 28 февруари во Лос Анџелес.

Подготви: Редакција на Музика24

Можеби ќе ве интересира: