World Music

Лејди Гага објасни како ја создава нејзината музика

Лејди Гага е една од најпознатите личности на планетата, но не сака да добива премногу внимание. Всушност, таа претпочита да го држи кругот мал и го цени времето на само. Иако разви интересна филмска кариера и наскоро ќе можете да ја видите во продолжението на Џокер, страста на Гага е правењето музика.

Во едно неодамнешно интервју за списанието Wallpaper, 13-кратниот добитник на Греми откри:

„Навистина уживам во животот сама. Навистина е убаво да имате време да бидете сами, да бидете експанзивни и да знаете дека сте доволно. Посакувам да можам да си го кажам тоа на себеси кога бев помлада“.

Лејди Гага ја припишува својата љубов кон осаменоста на нејзините рани денови поминати сама во пишување песни.

„Кога бев помлада, поминував многу време сама пишувајќи музика. Но, колку поуспешна станував, толку повеќе чувствував дека ми требаат други луѓе да ми кажат дека сум одлична“, рече таа.

И покрај нејзината слава, намерите на Лејди Гага со музиката отсекогаш биле фокусирани на занаетот, а не на наградите што доаѓаат. “Да не бев толку успешна како што сум денес – многу сум благодарна за мојот успех – сè уште би го правела тоа. Апсолутно, 100%”, рече таа.

Лејди Гага дури има и цитат од книгата на Рајнер Марија Рилке истетовиран на нејзината рака, кој гласи:

„Дали треба да пишувам?“ Таа вели: „Тоа е потсетник секогаш да ѝ ставам приоритет на мојата страст за музиката“. Гага верува дека љубовта и добрината се поважни од славата и богатството:

„Најважна е љубовта и добрината. Љубезноста е она што ќе создаде хармонија, а не слава“, рече таа.

Зборовите на Лејди Гага не потсетуваат дека е важно да се грижиме за себе и да и дадеме приоритет на нашата ментална и емоционална благосостојба, дури и во свет каде успехот и славата се високо ценети.

Можеби ќе ве интересира: