World Music

Почина Боби Кис – долгогодишниот саксофонист на Ролинг Стоунс

Вчера 2-ри декември, на 70 годишна возраст почина долгогодишниот саксофонист на групата Ролинг Стоунс, Боби Кис, од цироза на црниот дроб. Кис Стоунсите ги запозна во 1964-та година, а на бендот како студиски и придружен музичар му се придружи пет години подоцна. Освен на нивните албуми неговиот саксофон може да се чуе и на албумите на Барбара Стрејсенд, Ринго Стар, Џорџ Харисон, Ерик Клептон, Ворен Зевон, БиБи Кинг и други

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: