World Music

Пронајден е гробот на фронтменот на “Queen”

Пејачот на групата “Queen”, Фреди Меркјури почина во 1991-та година на 45 годишна возраст. Иако многумина му одадоа почит на денот кога почина, јавноста никогаш не дозна каде легендарниот пејач почива. Меѓутоа, еден фотограф во текот на оваа недела откри плоча со натпис: “Тука почива во мир Фарок Булсара”, на гробиштата Кенсал Грин во Лондон. Фарок му беше вистинското име на овој славен пејач со потекло од Занзибар. Членовите на семејството се уште не потврдија, ниту демантираа дека станува збор за Фреди Меркјури.

Подготви: Дениза Илиеска

Можеби ќе ве интересира: