World Music

Соработниците на Кети Пери добиле подароци – автомобил

29-та светски позната пејачака Кети Пери покажа дека е добра шефица. Ги изненади своите пет најблиски соработници купувајќи им нови автомобили. Секој од автомобилите го платила по 100.000 долари, а одбрала луксузни, спортски електрични возила од фирмата “Fisker Karma”, затоа што, како што вели, е еколошки освестена.

Најмногу и се допаѓа што тие автомобили не испуштаат јаглен диоксид кој го загадува воздухот. Таков автомобил вози и тинејџерската ѕвезда Џастин Бибер, а списанието “Top Gear” го избра за најлуксузен автомобил за 2012-та година.

Подготви: Магдалена Атанасовска

Можеби ќе ве интересира: