World Music

Тејлор Свифт стана милијардерка

За помалку од една година, Свифт го зголеми своето богатство за 360 милиони долари, најмногу благодарение на турнејата „The Eras Tour“ и нејзините 152 концерти ширум светот. Со богатство коешто се проценува на 1,1 милијарда долари, пејачката родена во американската сојузна држава Пенсилванија стана првата уметничка која ја премина границата од 10 цифри исклучиво од сопствената музичка заработка.

Според „Форбс“, вредноста на нејзиниот музички труд и шесте студиски албуми сега е околу 500 милиони долари. На таа сума се додаваат и недвижнини со вкупна вредност од 125 милиони долари, како и приватен авион, проценет на 10 милиони долари.

Турнејата завршува на 8 декември во Ванкувер, а на пејачката веќе ѝ донесе 190 милиони долари.

Можеби ќе ве интересира: