Магазин

Плочите и аудио касетите се популарни и барани во Велика Британија

Продажбата на плочи во Велика Британија го достигна своето највисоко ниво од 1990 година, додека продолжува интересот на пазарот на винил изданијата. Продажбата се зголеми за 11,7% во првите 51 недела од годината на 5,9 милиони продадени плочи.

Албумот на Тејлор Свифт од 1989 „Верзијата на Тејлор“ (Tailor’s Version) беше најпродаваниот ЛП, а по неа следат „Ролинг Стоунс“.

Продажбата на касети исто така помина добро, над 100.000 се продадоа четврта година по ред. Додека повеќе од четири петтини од снимената музика се слушаат преку стриминг, винилот неодамна направи огромно враќање, при што обожавателите го гледаат повеќе како колекционерски, а има и подобар квалитет на звукот.

Можеби ќе ве интересира: