Магазин

Хор од Јордан ја пее македонската народна песна “Македонско девојче” (Видео)

Хорот од кралството Јордан “Dozan Wa Awtar”, на настап во Вашингтон ја пееше песната “Македонско девојче”, пренесе Македонската обединета дијаспора. Настанот се одржа во Прва собраниска обединета црква христова. Истата песна хорот ја пееле и во јули оваа година на настап во Аман, Јордан. Во продолжение слушнете како тоа звучи.

https://www.youtube.com/watch?v=jPxF45A0VNk

Можеби ќе ве интересира: