Музика на кирилица

„Дождови” на Александра Јанева стана вирален хит на социјалните мрежи (Видео)

По само точно еден месец од излегувањето на песната „Дождови” на Александра Јанева, таа инстантно стана вистински хит низ цела Македонија. Многу луѓе, меѓу кои и јавни личности од естрадата и инфлуенсери изминатиот месец, константно танцуваа на песната, а танцот од истото го објавува на своите социјални мрежи.

Она што нам ни го привлече вниманието е последниот танц објавен од Елена – Eha Art, една од многуте девојки кои ги освои овој ритам, а инспирација за видеото добила од дождливото време, седејќи дома. Вистински пример за тоа како се сака и поддржува македонската музика.

Погледнете како тоа изгледа:

Можеби ќе ве интересира: