Отворен конкурс за Гитаријадата во Зајечар

Во прв ред

Конкурсот за демо уметник на 48 -то издание на Гитаријада Зајечар е отворен до 10-ти мај. Право да аплицираат имаат бендови од Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Македонија, Словенија и Црна Гора кои немаат објавено официјални дискографија изданија. Гитаријадата е една од најстарите фестивали од ваков вид во светот, каде што покрај демо бендови кои се третираат како headliners настапувале и голем број на рок-ѕвезди. Kerber, Ван Гог и Перо Defformero за сега се првите потврдени учесници, а најавени се исто така и многу други регионални ѕвезди.

Оваа година, за разлика од претходните години, ќе има две полуфинални вечери на 31-ви јули и 1-ви август, а 2-ри август е резервиран за големите финале. Сите заинтересирани изведувачи имаат рок до 10-ти мај со испраќање на три оригинални композиции биографии и фотографии да се пријават на: [email protected] Повеќе информации може да се најдат на www.gitarijada.org . Избраните бендови ќе имаат можност да учествуваат во Рок Академија, со предвидени патни трошоци, сместување и исхрана за време на нивниот престој во Заечар.

Подготви: Редакција Музика24

Коментари

коментари

За Нас

Се надеваме и веруваме, дека ќе бидеме дел од Вашето секојдневие, дека Музика24 ќе биде Ваш 24 часовен ритуал за добра, квалитетна, навремена и интересна музичка информација. Продолжете да уживате... Музика24 работи 24/7

Пријатели