Магазин

Мартин Трпчевски: Љубомората е знак на ниска самодоверба и психолошки проблем (Видео)

Во најновата епизода на подкастот „Искрено со Ивана И Адријана” девојките седнаа со Мартин Трпчевски познат како Мартин 99. Со него зборуваа на тема љубомора, контрола на партнерот и социјалните медиуми, како и чепкaње во телефони. Ја отворија темата кои партнери се љубоморни и зошто не им веруваат на личноста во која се во врска.

Мартин и Адријана се сложија дека со вистинскиот партнер нема да чувстуваш љубомора, додека Ивана остана на став дека таа ќе го провери телефонот на партнерот за секој случај. Таа дури на двајцата им одржа лекција како треба да се провери телефонот на партнерот, доколку имаат сомнеж.

Уживајте во разговорот во кој се отворија многу теми и прашања како зошто сме љубоморни, која е причината за тоа и дали љубовта и љубомората одат едно со друго?

Можеби ќе ве интересира: