Балканленд

ЕКСКЛУЗИВНО: Македонија сепак ќе учествува на “Евровизија“ 2018

Европската радиодифузна унија преку официјалниот евровизиски твитер профил потврди дека и Македонија ќе учествува на Изборот за песна на Евровизија следната година во Лисабон, Португалија.

Иако претходно Македонија не се најде на листата на учесници на “Евровизија“ 2018, поради финансиските проблеми на МРT кои веројатно во меѓу време беа решени со што Македонија стана 43-от учесник на  “Евровизија“ 2018.

 

Подготви: Филип Етмишовски

 

Можеби ќе ве интересира: