Магазин

„Спотифај“ и „Епл“ ги споделија најемитуваните песни во 2023 година (Фото)

Двете најголеми платформи за стриминг, „Спотифај“ и „Епл мјузик“, кои заедно контролираат 44 отсто од глобалниот пазар за стриминг, ги споделија своите годишни листи на најемитувани песни во годината. „Спотифај“ во 2023 година сочинуваше 30,5 отсто од глобалниот пазар за стриминг-музика, додека „Епл мјузик“ имаше 13,7 отсто удел на пазарот.

Можеби ќе ве интересира: